top of page

My Life with the Walter Boys - minden, amit tudni akartál

Frissítve: jan. 20.


1. Bevezetés

Alig vártam, hogy legyen egy olyan új sorozat, amiről tényleg lelkesen és szívből tudok írni. Többször láttam az Én és a Walter fiúk borítóképét a Netflixen, mégis valahogy az eszemben összemosódott egy másik sorozattal, aminek láttam az előzetesét és nem volt szimpatikus.


Szóval amikor szombaton véletlen lejátszódott ennek az előzetese, igazából rögtön tudtam, hogy valamit benéztem, mert ez nekünk való, tetszeni fog és ment is az OK a lejátszásra. A 2024-es évem eddigi egyik legjobb döntése volt (amellett, hogy elhatároztam, hogy komolyan veszem ezt a blogot és sok tartalmat fogok készíteni).


A személyes véleményeket beleszőttem a tárgyilagos dolgokba, így habár igyekszem általános, hasznos híreket átadni, a meglátásaim mindegyik résznél megjelennek majd. Érdekes, hogy habár a sorozat könyv alapján készült, mégis a könyv magyar címe Életem a Walter fiúkkal, viszont a sorozat magyar címe Én és a Walter fiúk.


Ez adhat okot némi káoszra, amikor információkat keresgélünk, sokszor én is összekeverem, hogy épp a könyv vagy a film címét említem-e. Mindenesetre angolul egységes a cím: My life with the Walter Boys.


Először a sorozatról írok, mert valószínűleg nem csak én ismertem meg ebben a sorrendben a történetet: először végignéztem a netflixes sorozatot, nagyon megszerettem, majd beszereztem a könyvet.


2. Én és a Walter fiúk - a sorozat

Számomra eszméletlenül motiváló, hogy egy Wattpadról indult könyv olyan sikeres és népszerű lett, hogy Netflix-adaptáció készülhetett belőle. Nem mellesleg olyan pozitív fogadtatást kapott a sorozat, hogy alig pár héttel a debütálást követően bejelentették, hogy lesz második évad.


2023. december 7-én jelent meg az Én és a Walter fiúk című sorozat, amely egy amerikai tinidráma. Jackie Howard, a főszereplő a szülei és nővére tragédiáját követően Manhattanből Coloradoba költözik, ahol új életet kezd a Walter családban. A sorozat szerint a főszereplő 15 éves, elsőéves gimnazista, akinek minden álma bekerülni a Princeton Egyetemre, hogy édesapja nyomdokaiba léphessen.


Google értékelések alapján 89%-nak tetszett a sorozat, míg az IMDb szerint 7/10 pontot ért 8468 szavazat által az első évad. Ez meglepett, mert szerintem kifejezetten minőségi sorozatot láthattunk, de nyilván szubjektív, hogy kinek mi tetszik. Az én meglátásom alapján a pontozás így alakul: 9/10.


Ennek az az egyszerű oka, hogy nem pártolom azokat a romantikus történeteket, ahol két testvér közötti harcról van szó egy személy szerelméért. Szívem szerint azt írnám, nem szeretem azt, amikor egy lány vagy párhuzamosan kavar két testvérrel, vagy miután szakított az egyikkel, beleszeretett a másikkal.


Viszont teljesen mindegy ebben a tekintetben, hogy lány vagy fiú „ingázik“, a lényeg, hogy a testvéri köteléket így hátrasorolni és olyan romantikus történeteket írni, amelyekben természetes az, hogy a testvérpár egyik tagjának korábbi szerelmével jön össze a másik, az nekem sok. Erről már írtam A legrosszabb esküvői tanú könyvről szóló blogposztban.


Team Alex vagy Team Cole?

Ettől eltekintve imádtam a történetet, én kétség kívül a Team Cole tagja vagyok, ennek számos oka van.


Elsősorban egyszerűen az, hogy az egész első évad során az látszott, hogy ugyan Alexet elvarázsolta Jackie, valójában Kylie az, aki Alex igazi lelkitársa, csak ő ezt még nem ismerte fel.


Másrészt az első epizódtól kezdve egyértelmű volt számomra, hogy ugyan Jackie érzékeli Alex érdeklődését iránta, valójában ő nem viszonyul hozzá olyan szenvedéllyel, vonzalommal.


Ellenben Cole óriási hatással van Jackie-re, olyan érzelmeket vált ki belőle, amelyek az igazi szenvedélyes, vad szerelemre utalnak. Tehát Jackie szemszögéből nézve azt gondolom, neki Cole az igazi.


Ennek ellenére felmerül bennem a kérdés, hogy melyik Cole valódi énje. Kicsit előreugrok most a könyvhöz, aminek nagyjából a harmadánál tartok és azt érzem, az „igazi“, Ali Novak által kreált Cole karaktere megkérdőjelezhetetlenül a tökéletes Jackie számára.


A sorozatban nem tetszik, ahogy Cole a lányokkal bánik, az Erinnel való kapcsolata felvet bennem további kérdéseket a „testvér összejön az exemmel“ témával kapcsolatban, mert látható, hogy Danny odavan Erinért, és a lány is elkezd kapcsolódni hozzá.


Baráti, családi, szerelmi kapcsolatok

Aztán ott van Erin és Olivia, akiknek a barátsága nekem őszintének és igazinak tűnt - annak ellenére, hogy tipikus „Mean Girls“ karaktereket formálnak - egészen addig, amíg nem derült ki, hogy Olivia Cole szeretője.


Az évad vége felé az óriáskerekes jelenet során tanúi lehettünk annak, ahogy Olivia biztosítja Erint arról, hogy többet nem fog ilyet csinálni és megbízhat benne. Anélkül, hogy ítélkeznék, én úgy gondolom, ha valaki egyszer kihúzta a talajt a másik alól és nem tisztelte annyira, hogy figyelembe vegye az érzéseit, megalázta, akkor azt többször is meg fogja tenni. De ha nem, akkor sem hiszem, hogy fenntartható lenne egy kapcsolat ilyen sérelmet követően, maximum 5-10 lépés távolságból.


Ami még érdekes, hogy habár számomra nem derült ki a sorozatból, de a Walter fiúk közül Danny és Cole ikertestvérek. Ezt a könyvből tudom, illetve olvastam a Netflix blogján. Az látszik, hogy jó a kapcsolatuk - habár ez nyilván nem alap, hogy így kell lennie - de mivel kétpetéjű ikrek, nem is lehetnének különbözőbbek külsőre.


Megismerhetünk izgalmas mellékszálakat is, mint például a legidősebb Walter fiú, Will és menyasszonyának életét és útkeresését. Haley és Will a középiskolában jöttek össze, de már esküvő előtt állnak, az ő problémáikkal sok huszonéves tud azonosulni.


Érdekes volt számomra, hogy Will mennyire csapongó, karrierista de közben mégsem találja az útját. Azután, hogy majdnem tönkremegy a Haley-vel való kapcsolata, mégis visszatalálnak egymáshoz és megvalósul a várva várt esküvő. Az utolsó rész egyik utolsó jelenetében viszont teljesen megkérdőjeleztem, hogy mennyire stabil és őszinte a viszonyuk, mert Haley elkezdett nagyon sussyn (gyanúsan) viselkedni a telefonjával.


A színészek

A főszereplő Jackie-t Nikki Rodriguez alakítja, aki jelenleg 21 éves, habár én jóval fiatalabbnak gondoltam. Instagram profiljából látható, hogy a sorozatbeli szereplőtársaival a való életben is közeli barátságot ápol.


Itt látható egy szívmelengető videó arról, ahogy a legfontosabb karaktereket alakító színészek, Nikki Rodriguez, Ashby Gentry és Noah LaLonde megtudják, hogy lesz második évad:


A Netflix Tudum oldalán készült egy hosszabb beszámoló arról, hogy a Jackie, Alex és Cole karakterét alakító három színész miként dolgozta fel a nagy sikert és hogyan viszonyulnak a jövőhöz, egymáshoz. Nikki Rodriguez (Jackie) úgy nyilatkozott, hogy a második évadra való hosszabbítás számára egy dolgot jelent: mindent.


Noah LaLonde (Cole) számára egy újabb évad forgatása nem más, mint lehetőség arra, hogy újra elegendő időt tölthessen az újonnan szerzett legjobb barátai körében. Ashby Gentry (Alex) a december 6-i különleges vetítésen úgy érezte magát, mintha ez lenne a lezárása ennek a projektnek. Azt hitték, ennyi volt.


Nem így lett - egyikük sem számított ekkora sikerre, korábban egyiküknek sem volt része ilyesfajta népszerűségben. A barátaik, családtagjaik elismerése is rengeteget jelent számukra, de az, hogy 88 országban is a Netflix TOP10 listáján szerepel az Én és a Walter fiúk... Nem gondolták volna!


Szerintem a sorozat sikere abban rejlik, hogy Nikki Rodriguez remekül alakítja Jackie szerepét és a teljes színészgárda szinte kifogástalan. Kíváncsi leszek, mi forr ki a történetből és a könyvet is örömmel fogom olvasni, bár azt hallottam, nagyon kiforgatták az eredeti történetet a forgatókönyvben.


3. Életem a Walter fiúkkal - a könyv

A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában 2023-ban jelent meg a vörös pöttyös könyvek között a My life with the Walter Boys, azaz Életem a Walter fiúkkal, amely mű a sorozat alapjául szolgál. A leírásból megtudhatjuk, hogy a könyv létrejöttének különlegessége, hogy Wattpadról indult a népszerűsége. Eredetileg 2014-ben jelent meg, hihetetlen, hogy közel 10 év elteltével így fel lett kapva.


Ali Novak, a szerző hivatalos oldalán azt mondta, habár korábban elutasította a könyv folytatásának ötletét, most, hogy Netflixen ilyen népszerű lett a sorozat, lehet, hogy dolgozik egy izgalmas folytatáson.



A könyv hátoldali ajánlója alapján a történet a kilencedikes Jackieről szól, aki egy tragikus balesetben elveszti szüleit és a Walter családhoz költözik. Ez önmagában éppen elég változást hozna, de a dolgok attól lesznek igazán érdekesek, hogy Walterék 11 fiút nevelnek, akik közül néhányat Jackie kifejezetten vonzónak talál. A fiúk nehezen fogadják be a nagyvárosi lányt, akinek beilleszkedésén vezet végig a történet.


A könyv nagyon sokban hasonlít a sorozatra, mégis sok eltérést fedezek fel. Először is, ami a leginkább meglepett, hogy a konkrét párbeszédeket szó szerint felismertem a sorozatból, bizonyos szituációkat teljesen átemeltek, de mégis más körítéssel. Gondolok például arra, amikor Jackie a sorozatban Tarának, az iskolai továbbtanulási koordinátornak bizonygatja, hogy neki mennyire fontosak a szakkörök, a plusz elfoglaltságok és az, hogy minél fényesebb egyetemi jelentkezése lehet.


Ez a könyvben Richard bácsival játszódik le, akiről kiderül, hogy nem vérszerinti rokon, hanem az édesapja üzlettársa és legjobb barátja. A könyvben Katherine New Yorkba repül azért, hogy egy pár napot eltöltsön Jackivel és csak ezt követően vigye haza magával. A sorozatban Jackie úgy repült Walterékhez, hogy előtte csak a temetésen találkozott a házaspárral.


4. My Life with the Walter Boys - a karakterek

Jackie Howard

Jackie szorgalmas, kimagasló teljesítményt nyújtó, jól nevelt, rendes lány, aki sok megrázkódtatáson esik át, ennek ellenére mégis remekül tűri az őt körülölelő változásokat. A sorozat első évadában azt láthatjuk, ahogy a Walter testvérek közül ketten is közelednek felé, amit a lány hol így, hol úgy kezel.


Katherine & George Walter

Számomra kifejezetten szimpatikusak a szülők, Katherine és George, akik odaadással, szeretettel és kellő lazasággal nevelik fiaikat, de a két lányhoz (sajátjukhoz, Parkerhez és az újonnan érkezett Jackiehez) is remekül viszonyulnak. A kapcsolatuk, egymás iránti tiszteletük mintaértékű számomra.


Cole Walter

A Cole-hatás alatt azt értjük, hogy gyakorlatilag mindenki elájul Cole-tól. Mindenki odavan Cole-ért. Mindenki küzdene Cole-ért. Cole az álompasi, aki egy térdsérülés miatt elvesztette irányítói pozícióját a csapatban, ezáltal a karrierje és egyetemi jövője és kérdőjelessé vált. Az első pillanattól fogva cukkolja Jackie-t, majd közeledik hozzá, ami sokaknak szemet szúr.


Alex Walter

Elsősorban Alexet zavarja Cole közeledése Jackie felé, akiről egyébként nem sokat tudunk meg a sorozat első pár epizódjából, csak hogy egy elvarázsolt fiú, aki szeret olvasni, könnyen szerelembe esik és szinte megszállottan néz Jackie-re.


Danny Walter

Kedves, nyugodt természetű fiúnak ismerhetjük meg, akinek a szenvedélye a színház, színművészet. Nyugalomra vágyik, de nyugalmat is áraszt magából. Megbízható, stabil karakter, akinek tetszik Erin.


Erin

Megjelenik Erin karaktere, aki a legnépszerűbb Walter gyerek, Cole „barátnőjét“ alakítja. Az ő személyisége, külseje, élete remekül bemutatja, hogy a látszat néha csal, és a tökéletességre való törekvés, a kemény stlíus mögött általában kétségbeesettség, magány, önbizalomhiány és félelem lapul.


A vezetéknevét nem is tudjuk, annál többet tudunk arról, hogy milyen családi háttérrel rendelkezik. Édesanyja a tornatanár a gimnáziumban, apukáját fiatalon elvesztette. Magányos, vágyik a szeretetre, a kemény külső mögött érző szív lakozik. Látja és érzi, hogy Cole hogyan viszonyul Jackie-hez, ami nagy szomorúsággal tölti el, megkérdőjelezi az amúgy is instabil kapcsolatukat.


A többi karakterről majd később.



Hamarosan folytatom a beszámolót...


 

Te már láttad? Olvastad? Tetszett? Írd meg a véleményedet kommentben!❤️


312 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page