top of page

1. rész: Üdv Coloradóban! (Én és a Walter fiúk)

Az előzetesből és a leírásból is megtudhatjuk, hogy az Én és a Walter fiúk sorozat főszereplője, Jackie azért költözik a népes Walter családhoz, mert árván maradt. A new yorki lány a sorozat második percében már meg is érkezik Coloradóba, ahol a sorozat játszódik. A valóságban egyébként a kanadai Calgaryban forgatták a jelenetek nagy részét.


Jackie Howard, a tinédzser évei közepén járó lány már első pillantásra sikeres, összeszedett célorientált - az első epizódban nem is nagyon vesztegettek időt arra, hogy összetörten mutassák. Egy nagy ugrást követően megérkezik Coloradóba, ahol Katherine és George Walter veszik őt szárnyaik alá.Richard bácsi, aki közölte Jackie-vel, hogy szülei és nővére autóbalesetet szenvedtek többször is megjelenik a sorozatban, bár szerepe nem túl jelentős. Mindenesetre a nővére, Jackie édesanyja nem őt jelölte meg gyámnak, hanem egyetemi barátnőjét, Katherine-t. Ennek ellenére Richard szabadkozik, hogy azért nem tudja tovább Jackie felügyeletét vállalni, mert sokat utazik.


Így jut el Jackie Coloradóba, hogy új életet kezdjen a Walter családnál. A megérkezésekor a szülők fogadják a reptéren, akik nem figyelmeztették a lányt arra, hogy hány fiú közé költözik. Jackie-t sokkolja a tény, hogy nyolc fiúval költözik egy háztartásba. A legidősebb Walter fiú, Will már nem lakik náluk, kiderül, hogy a városban él a menyasszonyával, Hailey-vel. De ott van Cole, Danny, Nathan, Alex, Isaac, Lee, Jordan, Benny és az egyetlen lány, Parker.


Az első részben láthatjuk, hogy Jackie hogy néz Cole-ra, és Alex hogy néz Jackie-re a megismerkedésük pillanatában. Ez elég sokatmondó, viszont Cole viselkedése ekkor még megmagyarázhatatlan. Azt mondhatjuk, hogy Jackie nem viselkedett túl szép fogadtatásban.


Jackie megkapja Katherine festőszobáját, ami Isaac-ből és Lee-ből is irigységet vált ki. Főként a könyvből ismerjük meg jobban az ő szálukat, de ők Katherine és George unokaöccsei, így az, hogy ők sem a saját szüleikkel élnek és megjelenik valaki, aki „elvonja róluk a figyelmet“, elég rosszul érinti őket.Will és Cole segítenek felhozni Jackie cuccait, ekkor látják, hogy Jackie teljesen más világból jött és nehezére fog esni a beilleszkedés. Öltözködési stílusa is feltűnő, mert korához képest nagyon elegáns viseletekben jár, illetve egyáltalán nincs szokva a vidéki élethez, így nehéz dolga lesz. Főleg, ha a fiúk nem támogatják a beilleszkedésben.


De szerencséjére akadnak olyanok, akik kedvesek vele és segítőkészek. Az biztos, hogy nagyon nehéz lehetett a költözés és Jackie karaktere szimpatikus amiatt, ahogy ezt az egész helyzetet kezeli. Cole már a második közös jelenetben ráakasztja a „New York“ becenevet a lányra.


Az iskolában Alex mellé ül, akivel megpróbál barátkozni - az első közös témájuk az olvasás. Majd elkezdődik az óra, ahol a tanár kínos helyzetbe hozza Jackie-t azzal, hogy mondja el, hogy került egy nagyvárosi lány Silver Falls kis közösségébe. Ekkor Alex segít neki, környezetváltozással indokolja a költözést. Jackie hálát érez Alex iránt.


A következő jelenetben Tara, az iskolai tanácsadó és továbbtanulási koordinátor és Jackie párbeszédét követhejük, amelyből kiderül, hogy Jackie minden álma a Princeton Egyetemre bekerülni, ahova édesapja is jár. Tudni kell, hogy a Princeton egyike Amerika borostyánligás egyetemeinek, óriási a verseny a helyekért és csak a legjobbak kerülhetnek be.


Egy kisvárosi középiskolában nem feltétlen vannak meg a megfelelő körülmények ahhoz, hogy valaki a tökéletes jelentkezést adhassa be onnan. Ennek az az oka, hogy nincs annyi szakkör, önkéntes lehetőség vagy fakultáció, mint ami alap elvárás az ilyen egyetemekre.


Ezt Jackie is tudja, Tara viszont ahelyett, hogy támogatná céljaiban, inkább lebeszélni próbálja arról, hogy túlvállalja magát. Úgy látja, ennek a gyászról való figyelemelterelés az oka, pedig jól látható, hogy Jackie korábban is nagyon perfekcionista és ambíciózus volt.


Az ebédlőben olyan történik, ami korábban soha - ahogy Jackie sorban áll, Cole odasiet hozzá, előre viszi a sorban és meghívja ebédre, majd az asztalukhoz ülteti. Az összes diák tátott szájjal figyeli a jelenetet, mert ők tudják, hogy Cole milyen és sosem viselkedik így a lányokkal. Erinből, aki Cole „barátnője“ ez nagy féltékenységet vált ki, de Alexet is felidegesíti a helyzet. Ő is odahívta volna Jackie-t magukhoz, de Cole megelőzte.


Kémia órán megismerjük Skylart és Grace-t, akik Jackie barátaivá válnak. A könyvben ezek a szereplők másként jelennek meg, mindenesetre Skylar egy higgadt, okos fiú, Grace pedig egy pörgős, pletykás, izgága lány. Mivel Cole mindig pontosan indul haza az iskolából és ő viszi a többi Waltert, ahogy Jackie lekési a fuvart, Grace felajánlja, hogy eldobja őt a farmra egy jó fagyizás után.


Én és a Walter fiúk Cole, Erin, Jackie, Nathan és Danny a Silver Falls középiskola parkolójában

Indulás előtt belefutnak Erinbe és Oliviába, előbbi rendesen beleáll Jackie-be a korábbi jelenet miatt, de Jackie jól kezeli a helyzetet és visszaszúr azzal, hogy Erin táskája hamisítvány. A lány ezt tagadja, de Jackie biztosan tudja, mert az édesanyja tervezte. Erin megalázva érzi magát, de jogos visszavágás volt ez Jackie részéről.


Otthon sor kerül az első közös vacsorára, amikor Jordan kígyója valahogy Jackie-hez keveredik, a lány ijedtében magára borítja a makarónit, így kész katasztrófába fullad az első este. Katherine ideges, rászól a fiúkra, akik szemmel láthatóan élvezik, hogy szivatják a lányt.


Cole ezt követően felmegy Jackie szobájába, igyekszik a lánnyal illően viselkedni, majd megmutatja neki az egyik lovukat. Beszélgetnek, de már ekkor, az első epizód végén csak úgy szikrázik közöttük a levegő. Egészen addig, amíg Alex nem szól, hogy itt van Erin. Ezt követően Alex egy másik lovat mutat Jackie-nek, szintén elkezdenek beszélgetni. Cole lepattintja Erint, akinek láthatóan ez nagyon rosszulesik.


Az epizód Cole és Alex párbeszédével zárul, ami rövid, egyszerű, mégis sokat elmond a viszonyukról:

  • Hé, jól vagy?

  • Persze. Te?

  • Én is.

Ez így leírva hangozhat nagyon barátságosnak és normálisnak, de nem az volt. Alexen a feszültség, Cole-on talán a flegmaság, lekezelés látszik. A mosolyát sokszor nem lehet hova tenni.


Köszönöm, hogy elolvastad az Én és a Walter fiúk sorozat első epizódjának összefoglalóját. Ha tetszik a blog tartalma, kövess Instagramon is.

31 megtekintés0 hozzászólás

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page