top of page

Christina Lauren: Nem mézes hetek🏝️

Frissítve: jan. 7.

Ha tízszer nem, akkor egyszer sem jelent meg Facebook hirdetések között a Nem mézes hetek című romantikus regény, amely vidám, pozitivitást sugárzó nyári borítójával természetesen megmaradt az emlékezetemben.


Valamikor augusztus tájékán jutottam el odáig, hogy beszereztem a könyvet, mégis türelmesen állt a könyvesbolt sarkában, várva a sorára, ami valamikor október végén jött el.🙈


Mivel korom meghatározó ikerpárjai közül a kedvenceim mindig is az Olsen ikrek voltak, így amint elkezdtem olvasni a regényt és átlapoztam az első néhány oldalt, lelki szemeim előtt a főszereplő - és ikertestvére - valahogy úgy jelentek meg, mint Mary-Kate és Ashley.


Az esküvős, főleg az esküvőszervezős filmek, könyvek és történetek mindig is közel álltak a szívemhez, így kíváncsian vártam, hogy milyen történetet olvasok majd az esküvőt követő nászútról, amit „Nem mézes hetek“ kifejezéssel illetett a szerzőpáros.Christina Hobbs és Lauren Billings együtt már 19 New York Times bestseller könyvvel büszkélkedhet, könyveiket több mint 30 nyelvre fordították. Korábban nem hallottam róluk, a Christina Lauren álnév alatt megjelent könyvek közül a Nem mézes hetek volt az első, amely hirdetésként felbukkant a feedemben.


Ha jól tudom, magyarul elsőként ezt a regényt olvashattuk - ezt követte a Kalandtúra Wilder módra, A lelkitárs-egyenlet és Az igazszerelem-kísérlet, mindhárom könyv gyönyörű, élfestett változatban jelent meg a 21. Század Kiadó gondozásában.


A történet az ikerpár egyik tagja, Ami esküvőjével kezdődik, amely nem várt fordulatokat hoz - így ha esetleg azt hittük volna, hogy ő lesz a főszereplő, hamar rájövünk, hogy igazából Olive személyiségét, gondolatait, szerencsétlenségeit és örömeit ismerhetjük meg a regényt olvasva.


Ajánlom neked, ha szeretnél olyan regényt olvasni...

  • ami szerelmi történet köré épül

  • amiben kiszámítható a főcselekmény

  • ahol meglepő fordulatot tartalmaz a mellékszál

  • amelyben egy utazás történetét ismerhetjük meg, de az előtte és utána lévő napok-hetek is benne vannak

  • ahol megjelenik a karrier-téma is (ugyan csak érintőlegesen)

  • ami személyiségfejlődést tartalmaz


Mivel két hónap eltelt az olvasás óta, nehezen idézek vissza konkrétumokat, jó tanulság, hogy legközelebb azonnal olvasás után - vagy közben - írok majd.🙊 A lényeg megmaradt, akár még újra is olvasnám jövőre.


Nem mézes hetek


A főszereplőket kedveltem, bár a viszonyuk alakulásának előzményeiben vannak olyan apróságok, amik számomra nem logikusak. Olive-val tudtam azonosulni, viszont az Amihez kapcsolódó események picit lehoztak az életről.


Ennek a könyvnek nagyobb a füstje mint a lángja, tetszett, de úgy gondolom, hogy a borító, maga a történet, a Meta-hirdetések, a #booktok és a nagy hype okozza a sok eladást, nem az igazán minőségi és kimagasló iromány és olvasási élmény.


Leiner Laura könyvei magasan verik nálam a Nem mézes hetek című, számomra picit egyszerű, fordulatos, de mégsem wow-faktoros könyvet, amit leginkább 20-35 év közöttieknek ajánlok.


Cím: 10/10

Történet: 8/10

Borító: 9/10

Stílus: 7/10

Szereplők: 9/10

Szenvedély: 8/10

Romantika: 8/10

Karrier: 7/10

Olvasnék-e folytatást: igen


Cáfolj rám nyugodtan, ha olvastad és neked más a benyomásod, írd meg kommentben!❤️


15 megtekintés0 hozzászólás

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page