top of page

Én és a Walter fiúk 2. – jön a könyv és a sorozat folytatása

Folytatódik Jackie, Cole és Alex története

A napokban röppent fel a hivatalos hír, hogy az Ali Novak által írt Életem a Walter fiúkkal című könyvnek hamarosan megjelenik a folytatása! Mint ahogy a korábbi posztban írtam, várható volt, hogy a szerző dolgozik rajta, viszont a Today.com-nak megerősítette, hogy 2025. április 15-én jelenik meg a folytatás!


Jön tehát az Életem a Walter fiúkkal könyv második része, de azt már régóta tudjuk, hogy ehhez főként a Netflixre vitt sorozat sikere vezetett. Ha összezavarónak találod, hogy miért más a sorozat és a könyv címe, hát, nem tudok konkrét választ adni. Valójában az angol cím megegyezik: My Life With the Walter Boys, de a sorozat magyar változatához valamiért az Én és a Walter fiúk címet választották.


2025-ben érkezik az Életem a Walter fiúkkal 2.!

Ali Novak, a sorozat alapjául szolgáló könyv szerzője ezt tette közzé Instagram oldalán:


"A kérdés, amit a leggyakrabban feltesznek nekem a munkámmal kapcsolatban, az az, hogy lesz-e folytatása a "My Life with the Walter Boys" című könyvemnek. Ezért tíz év után hihetetlen örömmel jelentem be, hogy VÉGRE MEGTÖRTÉNIK!!!!! A folytatás címe "My Return to the Walter Boys", megjelenése 2025. április 15-én várható, és már előrendelhető.


Nagyon köszönöm mindenkinek, aki elolvasta a könyvet vagy megnézte a Netflix sorozatot. A támogatásotok nélkül nem publikálnám a folytatást. Alig várom, hogy jövőre mindenki visszatérjen a Walter farmra, és ha szeretnétek további részleteket megtudni a folytatásról, nézzétek meg a Today cikket."

Én és a Walter fiúk 2.

Mit lehet tudni az Életem a Walter fiúkkal könyv második részéről?

Fontos, hogy egyelőre csak a könyvről jelentek meg hivatalos hírek, a sorozat cselekményéről még nem sokat tudunk, csupán annyit, hogy a főszereplők mind visszatérnek és már zajlik a forgatás.


A Today.com oldalon megjelent cikkből rengeteg hasznos és érdekes információ derül ki Walterékről és az új könyvről.


Ali Novak a következőt mondta a történet folytatásáról:


"Amikor az eredeti ötletet körvonalaztam, mindig úgy láttam, hogy a történet első része ott ér véget, amikor Jackie a nyár elején New Yorkba indul, és a második rész akkor kezdődik, amikor visszatér Coloradóba.


A legnagyobb panasz, amit a "My Life with the Walter Boys" rajongóitól kapok, az az, hogy a könyv mennyire nyitottan ér véget. Mindig is azt akartam mondani: "Nos, igen, azért írtam így, mert folytatást terveztem." Mindig is többet szerettem volna, de ez nem valósult meg, és nem akartam reményt kelteni a rajongókban, így sosem igazán beszéltem erről a kérdésről.


Az első rész a szerelmi háromszögről szólt. "Vajon Alexet választja, vagy Cole-t?" A második rész mindig is arról szólt volna, hogy "lesz-e valami belőle Cole-lal most, hogy őt választotta?"

A cím tehát "My Return to the Walter Boys." Szerintem ez nagyon találó cím, mert nemcsak Jackie tér vissza a Walter fiúkhaz, hanem én is visszatérek ebbe a világba sok-sok év után.


Nem mondhatok túl sokat, de a történet nyilvánvalóan azzal kezdődik, hogy Jackie visszatér a Walter farmra egy New York-i nyár után. Azért ment el, mert szüksége volt egy kis térre, hogy hazamenjen, szembenézzen a démonaival és feldolgozza a gyászát.


És bár még nem teljesen gyógyult fel abból, ami valószínűleg mindig is élete legtraumatikusabb eseménye marad, sokkal jobb helyzetben van, mint az első könyv elején volt.


Így nagyon izgatottan tér vissza Coloradóba, hogy együtt lehessen az új családjával, amit talált.


Azonban, amikor megérkezik, gyorsan rájön, hogy sok minden megváltozott, amíg távol volt, és az élet a Walteréknél már nem olyan, mint régen volt, különösen a Cole-lal való kapcsolatában."

Én és a Walter fiúk 2. évad

Én és a Walter fiúk 2. évad

Mivel a sorozat a könyv alapján készül, habár vannak eltérések, a főbb szálakat Ali Novak gondolatai adják. Így nagyon izgalmas az, hogy miket osztott még meg a folytatásról. Jöhetne már az Én és a Walter fiúk 2.!


Megtudhattuk, hogy komoly változásokra kerül sor nem csak az Alexszel és Cole-lal való kapcsolatában, hanem Nathan és Isaac is másként jelennek majd meg Jackie életében. Viszont mikor a fontosabb szereplők jellemfejlődését említi, Alex nincs a sorban, csak Cole, Nathan és Isaac.


Új szereplőkre is számíthatunk, a szerző pedig burkoltan utalt arra, hogy mivel az új karakterek a történet vége felé jelennek meg, ebből arra következtethetünk... hogy talán még harmadik rész is lesz?!


Mennyire függ az Én és a Walter fiúk 2. évada a könyv második részétől?

Ali Novak erről azt nyilatkozta, hogy "Ezen a ponton a sorozatot és a könyveket különálló egységekként kell kezelni. Sok tartalom kimaradt az első könyvből. Így talán a második évadban olyan tartalmakat is láthatunk, amelyek az első könyvben szerepeltek. Azonban semmi abból, amit jelenleg írok, nem fog megjelenni a második évadban. Egyszerűen más irányt vettek. Mindenesetre ugyanazok a karakterek szerepelnek, akiket szeretünk."


Ali Novak, a szerző Team Cole vagy Team Alex?

Az interjúban arra is kitértek, hogy a szerző melyik Walter fiút támogatja. A válasz egyértelműsítette:


"Én a Cole-csapatot támogatom. Most szeretnék eltávolodni a kedves válaszoktól.


Nyilvánvalóan azt szeretném, ha a főszereplőm, Jackie boldog lenne. Amikor azt mondom, hogy a Cole-csapatot támogatom, a könyvekről beszélek, nem a sorozatról. A sorozat már különálló egység. Mind Ashbyt, mind Noaht szeretem.


De szerintem az első könyvből is nagyon egyértelmű, hogy Cole a befutó, nem Alex.

Ha elolvasod az első könyvet, láthatod, hogy ez az irány. Igen, van egy szerelmi háromszög, de nem teljes háromszög. Úgy érzem, hogy az első könyvben Jackie és Alex is csak egymást használják arra, hogy elkerüljék a kellemetlen igazságokat. És ez nem egy kapcsolat alapja."


Második évad és második könyv!

Tehát összefoglalva, nemcsak a második évad hanem a második könyv is érkezik, ráadásul így, hogy megtudtuk, hogy teljesen más irányt vesz a történet és már nem igazán függ egymástól a két fikció, akár úgy is érezhetjük, hogy két folytatást kapunk.


Ami biztos: 2025. április 15-én megjelenik angolul a "My Return to the Walter Boys" című könyv, az Életem a Walter fiúkkal második része. Reméljük, mielőbb érkezik az Én és a Walter fiúk 2. évada is!

6 375 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page