top of page

Álmok útján - Britney Spears 2002-es filmje

Frissítve: ápr. 19.

Annak ellenére, hogy mindig is szerettem Britney Spears zenéit, csupán néhány hete vettem észre a Netflix oldalán az Álmok útján című filmet, melynek az egykori popsztár a főszereplője. Nézzük is, mennyire aktuális napjainkban a film és miről szól!


Kinek ajánlom az Álmok útján filmet?

Biztos élvezni fogod, ha szereted a kétezres évek hangulatát, az amerikai filmeket és Britney Spears hangját, stílusát, akkori zenéit. Vannak benne picit megrázó részek, de összességében happy end - bár azt gondolom, a mellékszálak nagyon elnagyolva jelennek meg, de ez nem gond, csak túl sok fontos dolgot szerettek volna egy filmbe sűríteni.


Szerintem tetszeni fog, ha szereted azokat a filmeket, ahol a lányok kemények, szembesülnek a való élettel és nem minden rózsaszín. Fontos még, hogy egy rég elveszett hármas barátság éled újjá, ami nagyon szépen formálódik végig, bár nem derül ki, anno miért szakadt meg és lett ellenségeskedés a legjobb barátnők között.


Britney Spears és Anson Mount az Álmok útján című filmben
forrás: port.hu

Miről szól az Álmok útján?

A port.hu leírása szerint „Az egykor három elválaszthatatlan barátnő egy véletlen során ugyanabban az autóban találja magát, útban Los Angeles felé. Lucy, a jó kislány (Britney Spears) utolsó esélye ez az út, ahol elkényeztetett és meggyötört sorsú barátnői segítségével megszabadulhat szülei akaratától, és valóra válthatja régi álmát.


Útközben azonban a barátságukat számos veszélyes kaland és kiadós veszekedés teszi próbára. Az izgalommal, szerelemmel - és persze sok énekkel - teli utazás végén pedig megérkeznek álmaik helyszínére: egy reflektorokkal megvilágított színpadra, ahol felcsendülhet végre a Dal."


Hát.. Én azt gondolom, közel sem egy véletlen miatt kerülnek egy kocsiba, de ezt döntsd el te, miután megnézted. :) Azért várom a megerősítést kommentben.


Milyen tanulságok jelennek meg az Álmok útján című filmben?

Nagyon tanulságos, de sajnos minden csak felületesen jelenik meg. Összességében egy aranyos filmnek tartom, ahol elsősorban a zene, éneklés és a kocsikázás dominál. Néhány téma, amit a film feszeget, de csak érintőlegesen:

  • hogy lehet feldolgozni azt, amikor egy édesanya elhagyja a gyerekét kiskorában, és a későbbiekben sem mutat semmilyen érdekődést felé

  • ne higgyünk minden pletykának, mert egyáltalán nem biztos, hogy amit több helyről is hallasz vissza, az igaz

  • a barátságok fontossága és hogy a tragédiák közös megélése mennyire össze tud kötni

  • szülőként meg kell tanulni szabad teret adni a gyerekeknek

  • gyerekként pedig ki kell állni a saját álmaink és vágyaink mellett

  • az alkohol káros hatása

  • ha gyanút érzel aziránt, hogy valaki nem őszinte veled, akkor járj utána

  • nem minden arany, ami fénylik, azaz hiába tűnik úgy, hogy valakinek az élete csupa fény és csillogás, lehet, hogy valójában ezerszer több gonddal küzd, mint mások


Az Álmok útján film zenéi


Britney Spears a filmről

Ha felmerülne a kérdés, hogy miért lett felkapva egy 2002-es film, elárulom Neked, hogy Britney Spears nemrég megjelent memoárja miatt.


Azt mondta, hogy nem igazán élvezte a film készítését, nem volt önmaga és nagyon nehezére esett elengednie a karaktert. Szerintem ebben annak is szerepe lehetett, hogy itt is valamilyen szinten ketrecbe zárja az apja, mint ahogy elvileg a valóságban is.


Véleményem a filmről


Nekem nagyon tetszett, így betegen jó időtöltés volt, habár az elején nem gondoltam, hogy ilyen jó film lesz, majdnem kikapcsoltam. A három lány közül Lucy karaktere volt a legszimpatikusabb, Kit kifejezetten idegesített az elején. A végére megszerettem őket így együtt, már nem tűnt erőltetettnek a barátságuk újjáélesztése.


Azt sajnálom, hogy az adott témák tényleg csak nagyon felületesen jelentek meg, így sok kérdés maradt bennem, amire sajnos így 22 évvel a megjelenés után nagy valószínűséggel nem fogok választ kapni.😅


Érdekes, hogy a port.hu oldalon mennyire szélsőséges vélemények vannak: vagy 1/10, vagy 10/10. Én elhatároztam, hogy nem fogok többé pontozni sem könyveket, sem pedig filmeket/sorozatokat, mert egyszerűbb úgy elkülöníteni, hogy „tetszett vagy nem“ és hogy „újranézném-e vagy nem“.


Ez a film tetszett és akár újra megnézném mondjuk egy-két év múlva. És te mit gondolsz róla?


9 megtekintés0 hozzászólás

댓글

별점 5점 중 0점을 주었습니다.
등록된 평점 없음

평점 추가
bottom of page