top of page

Romantikus karácsonyi film egy bloggerről - A csodálatos panzió🎄

A 2023-as karácsonyt megelőző másfél hét betegséggel telt. Hiába terveztem el lelkesen, hogy idén minden nap egy karácsonyi filmmel fogok hangolódni az ünnepi időszakra, láz és fejfájás mellett még ehhez sem volt sajnos erőm.


Viszont ahogy jobban lettem, gyakorlatilag darálni kezdtem a Netflixen található, új - vagy számomra új - karácsonyi filmeket. Ezek közül az egyik A csodálatos panzió volt.


Karácsonyi netflixes film


Ha akár pár másodpercet is láttál az előzetesből, rögtön tudhatod, hogy miről szól a történet és mi lesz a végkifejlet. Tipikus romantikus vígjáték, ahol a szerelmi szál éppen ugyanolyan, mint az összes többi hasonló jellegű filmben, csupán a körítés különbözik.


Az egyik főszereplő, Tracey foglalkozása sokak számára lehet vonzó, hiszen utazóbloggerként él és szállodák, éttermek és szabadidős programok értékeléséből keresi meg a kenyérrevalót. A „lovag“, Graham pedig édesanyját segíti panziójuk vezetésében és felfuttatásában.


A csodálatos panzió című netflixes karácsonyi film

Én személy szerint imádom a szálláshely-tulajdonosokról szóló könnyed, romantikus filmeket, ha esetleg láttad a Good Witch című filmsorozatot, például abban is nagyon szerettem az ezzel kapcsolatos jeleneteket, de a Szívek Szállodája is részben emiatt vonzott.


Hasonlóság továbbá a kisvárosi hangulat, a bájos kávézó, ahova mindenki ismerősként tér be és a település régre visszanyúló hagyományainak felidézése egy bál formájában. Ha ezeket a jeleneteket, részeket veszem számításba, azt tudom mondani, hogy ez a film tökéletesen passzol az ízlésemhez.


Élvezhető karácsonyi filmek


Sokan mondják, hogy azok a filmek, amelyek kiszámíthatóak, nagyon alacsony színvonalúak és unalmasak. Én nem így vagyok ezzel, szeretem a „biztonságot“ és azt, ha tudom, hogy egy vidám, pozitív film elé ülök le.


Nem vagyok egy pesszimista személy, de úgy gondolom, hogy épp elég lehozó hírt hallhatunk akár TV-ből vagy rádióból, vagy olvashatunk bármelyik hírportálon/közösségi felületen. Éppen ezért a pihenésemet arra szánom, hogy lelkesítő filmeket nézzek és ilyen könyveket olvassak.


Éppen ezért szeretem a „limonádékat“, azaz azokat a filmeket, sorozatokat és könyveket, amik egyszerűek, nincs bennük igazán drámai fordulat, hanem csak jó irányba haladnak a dolgok. Legalábbis eddig szinte biztos voltam benne, hogy ezeket igenis élvezem.🥹


De amikor valaki megkérdezi, hogy mi a kedvenc filmem vagy sorozatom, mégis olyanok jutnak eszembe, amik tele vannak drámai fordulatokkal, rengeteg munka van a rendezésben és komoly színészi teljesítményt nyújtanak benne a szereplők.


A Netflix saját gyártású karácsonyi filmjei és az egyéb átvett filmek pedig általában az egyszer nézhető, nem túl komplex, aranyos romantikus szálat bemutató történeteket mutatják be, amivel nincs is baj, mert tudjuk, hogy mire számíthatunk.


A csodálatos panzió (B&B Merry)


Na de visszatérve a történethez: Silver Peak Bed & Breakfast egy varázslatos hangulatú családi panzió, amelyet - ahogy már a bevezetőben említettem - Graham és az édesanyja vezetnek. A kisvárosban azonban a közelmúltban felépült egy elit szálloda, amely szinte teljesen átvette a forgalmat a panziótól.


Ebből a felindulásból javasolja Graham, hogy hívják el az ismert utazóbloggert, Tracey-t és párját egy kiruccanásra, amely során értékes és izgalmas tartalmakat gyártana és osztana meg a panzióról.


A lány elfogadja a felkérést, innentől pedig szemtanúja lehetünk egy valódi cselekmény nélküli, üres párbeszédekkel teli történetnek, ami azért nagyon fájdalmas számomra, mert szerintem a kerettörténet egyáltalán nem cliché, egészen egyedi.


Karácsonyi filmek a Netflixen

Lehet, hogy a színészek alakítása miatt, de A csodálatos panzió számomra picit kellemetlen volt, azt éreztem, hogy a szereplők megállás nélkül indokolatlanul mosolyognak, mintha zavarban lennének vagy túlságosan igyekeznének eljátszani a tökéletes szerepet.


Ettől függetlenül a karácsonyi készülődés során háttérfilmnek tökéletes, mert szép a díszlet, dekoráció, berendezés és megjelennek a tipikus karácsonyi és romantikus elemek, amiket biztos Te is szeretsz, ha ezt a posztot olvasod.


De nyilvánvalóan meg sem közelíti az Igazából szerelem vagy a Holiday színvonalát. Tudod, vannak azok a YouTube-on megtalálható, egyszer nézhető, nagyon egyszerű színészi alakítást igénylő, aranyos, romantikus, de kiszámítható filmek, amelyek főként a Hallmark csatornához kötődnek, talán az Izaura TV sugároz ilyesmiket.


Na, ez a film is pont ugyanebbe a kategóriába esik. Szerethető, nézhető, de nagy valószínűséggel maximum egyszer és attól sem leszel elájulva. De minden az időzítésen múlik, ha jó hangulatban nézed, akkor lehet, hogy nagyon is tetszeni fog!

 

Cáfolj rám, ha te máshogy látod!❤️ Várom kommentben a véleményedet, ha láttad a filmet.


32 megtekintés0 hozzászólás

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page