top of page

Mia Sosa: A legrosszabb esküvői tanú💍

Amikor augusztus közepén, két nappal a várva várt horvátországi nyaralás előtt betértem a könyvesboltba, célirányosan kerestem A legrosszabb esküvői tanú című regényt.


A kasszánál a kedves eladó rögtön lelkes lett, megkérdezte, ajánlhat-e pár másik könyvet arra az esetre, ha odaleszek a választott példányért.


A már meglévő hype egyre csak erősödött, hiszen mint már említettem a Nem mézes hetekről írt ajánlóban, nagyon szeretem az esküvőkhöz kapcsolódó történeteket. Itt pedig kifejezetten esküvőszervező az egyik főszereplő!💍


Így hát lelkesen láttam neki az olvasásnak Horvátországban, ahol pár nap alatt végeztem ezzel a rendhagyó romantikus regénnyel. Nem is volt kérdés, hogy imádni fogom, hiszen az esküvőszervezés mellett a marketinges szakma jelenik meg markánsan a történetben.


Szóval ha ezeket a tényezőket nézzük, számomra ez lenne a tökéletes könyv. Viszont vannak olyan erkölcsi kérdések, amelyek által nem tudtam azonosulni a cselekménnyel. Erről a könyvről nem tudok úgy ajánlót írni, hogy ne lőjem le a végkifejletet, így csak akkor olvass tovább, ha ez nem zavar.Carolina Santos, a főszereplő szenvedélyes, céltudatos és karrierista. Részben az ő szemszögéből ismerhetjük meg a történetet, de fejezetenként váltakozva Max Hartley gondolataiba és szemléletébe is beleláthatunk.


Alapvetően szeretem azokat a könyveket, ahol párhuzamosan ismerhetjük meg egy szerelmi szál kialakulását két szemszögből, így ezt itt is pozitívumnak tartom. Azonban már az elején megijesztett, hogy Max a főszereplőnek tűnő vőlegény öccse.


Én a valóságban összesen egy olyan helyzetről hallottam, ahol egy nő párja elhagyta őt - a húgáért. Mondanom sem kell, hogy egy ilyen szituáció nem csak egy kapcsolatot rombol darabokra, ami ennél sokkal rosszabb, hogy egy testvéri viszony semmisül meg, egy családi harmónia bomlik szét menthetetlenül.


Nem hétköznapi romantikus történet


Mivel legrosszabb álmaimban sem tudok elképzelni ilyen forgatókönyvet a közeli ismerettségi körömben, így nem is örömmel olvastam ilyen történetet. Persze, mondhatjuk, hogy itt más volt a helyzet, mert a vőlegény hagyta el a menyasszonyt és utána alakult ki a nőben a szenvedély és a szerelem az ex öccsével.


De nekem ez minden szempontból off. Kár, mert a karakterek nagyon szerethetőek, Max lelkivilága szimpatikus volt számomra és a szerelmük kialakulása tele volt romantikával, vággyal, vonzalommal, öröm volt olvasni ezeket a részeket - ha eltekintettem attól, hogy mik a körülmények.


A történetben is úgy jelenik meg ez a kapcsolat, mint a tiltott gyümölcs, így nyomon követhetjük mindkét fél vívódását az érzéseikkel kapcsolatban. Ettől függetlenül számomra nem tud pozitív lenni a végkifejlet, szeretem a tanulságos történeteket és habár lehet, hogy valahol életszerű a sztori és ez a dilemma, de nekem hangulatromboló.Ezek tetszettek a könyvben


Ami viszont nagyon tetszett, az Max és Lina karrierjének felívelése, az izgalmas verseny a két esküvőszervező és marketingszakértő páros között, a küzdés, a „nem adjuk fel“ hozzáállás.


Lina unokatestvérének karaktere nekem nagyon egyszerű és közönséges volt, tőlem távol áll az a stílus, amit ő képvisel. Tipikusan az az emberfajta, akitől jó messzire menekülnék. Az ő esküvőjének részleteit is megismerhetjük a történet során, illetve a családjuk egyéb szereplői is valamilyen szinten bemutatásra kerülnek.


Összegezve, azt ajánlom olvasd el a történetet, ha el tudsz vonatkoztatni az „összejövök az exvőlegényem öccsével“ száltól - ami lényegében a történet alapja - és szereted a szenvedélyes szálakat, amelyek emellett sokszor viccesek és meghatóak is.


A brazil kultúra megjelenése és bemutatása is nagyon izgalmas és meglepő volt számomra, szerintem kellett ez a valós minőségi tartalom ahhoz, hogy még inkább tetszen a regény. Tényleg sajnálom, hogy nem tudok tiszta szívből elégedett ajánlót írni, mert az említett tény beárnyékol mindent, mert azon kívül annyira sok jó dolog keveredik ebben a könyvben.


A legrosszabb esküvői tanú


Pozitívumok:

 • szenvedélyes történet

 • könnyfakasztó romantika

 • izgalmas karrierutak

 • brazil kulináris kultúra bemutatása

 • a jó győzedelmeskedése

 • barátság & munka összefonódása

 • és még biztosan sok más apróság megfogott, mert nagyon hamar kiolvastam a regényt és megszerettem a főszereplőket


Negatívumok:

 • családi kötelék háttérbe szorulása (csak az egyik részről)

 • számomra (!) bizarr cselekmény

 • sok káromkodás

 • negatív, beképzelt, erőszakos karakter (Lina unokatestvére)

 • nem tudtam azonosulni a szerelmi szállalCím: 8/10

Történet: 7/10

Borító: 7/10

Stílus: 7/10

Szereplők: 9/10

Szenvedély: 9/10

Romantika: 7/10

Karrier: 10/10

Olvasnék-e folytatást: nem


A könyv a Kossuth Kiadó gondozásában jelent meg, az eredeti ár 4990 forint, de a blogposzt időpontjában éppen 2994 forintért rendelhető.

 

Cáfolj rám nyugodtan, ha olvastad és neked más a benyomásod, írd meg kommentben!❤️


17 megtekintés0 hozzászólás

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page