top of page

Luke bisztrója és Scott Patterson kávémárkája

Biztos te is álmodoztál arról, hogy munka előtt és után, vagy úgy mindig Luke kávézójában fogyaszd el a kávédat, találkozz a barátaiddal, randizz, vagy csak élvezd az életet.


Habár Luke a Szívek Szállodája számos jelenetében szolgál fel ínycsiklandóbbnál ínycsiklandóbb ételeket kis bisztrójában és az első évad első epizódjának első percében láthatjuk is a Luke’s Food feliratot, valahogy mégis olyan tipikus kávézós hangulata van a helynek.

Luke „kávézója“ Lorelai életének meghatározó helyszíne, emellett Star’s Hollow egyik központja is. A kis falu családias hangulatát remekül szemlélteti az, hogy Luke név szerint ismeri szinte összes vendégét - persze Lorelai és Rory különleges törzsvendégek voltak számára mindig is.


A képen láthatjuk, hogy krémleves, paradicsomleves, sült csirkés szendvics és forró pulyka volt az aznapi menü - azon az ikonikus napon, amikor bekapcsolódhattunk a Gilmore lányok életébe.


Olyan aranyosnak találom, hogy a háttérben lévő táblán szerepel a „Have a nice day“ felirat, miközben Luke gyakorlatilag évadokon át ezzel a tekintettel fogadja vendégeit - ami inkább a „Don’t ruin my day“ feelinget kelti bennem.

Annyira nosztalgikus számomra visszanézni az első részeket, főleg, hogy mennyi retro dolgot lehet felfedezni a háttérben: ilyen például a kaputelefon, vagy a régi típusú kávéfőző, amiből jó vendéglátós módjára Luke sosem sajnálta utántölteni Lorelai kedvenc bögréjét.


Az aktuális pitekínálat pedig gondolom mindenki számára csábító volt annyira, hogy te is magadhoz ragadtál valamilyen édességet sorozatozás közben. És itt kezdődne a véget nem érő álmodozás, hogy bárcsak a valóságban is létezne ez a hely, úgy, ahogy a képernyőről megszerettük. Csakhogy... ⤵

Scott Patterson, aki Luke karakterét alakította, - ugyan nem siette el, de - saját kávémárkát hozott létre. Ez lenne a Scotty P’s Big Mug Coffee, ami egy kicsit visszaadhat nekünk a hiányzó megújuló Gilmore-feelingből. Képzeld csak el, hogy egy olyan kis kávézóban ülsz, ahol „Luke“ kávéját ihatod - mi ez, ha nem ajándék?


Vagy mi lenne, ha otthon bedobnál a kapszulás kávéfőzőbe egy „Luke“ fejével ellátott kapszulát? Nyilván semmi nem lenne, de azért mégis elég jól hangzik, nem?


Scotty P’s Big Mug Coffee kapszula, a Szívek Szállodája Luke-jának kávéja

Ennél már csak az tűnne jobbnak, ha mellé Star's Hollow-os gyertyát égetve olvashatnék valamilyen Szívek Szállodája témájú könyvet.


(Ha van kedvenc könyved, ami kapcsolódik a sorozathoz vagy a szereplőkhöz, írd meg kommentben!🍁)


Scotthoz kapcsolódóan fontos megemlítenem, hogy a minden évben megrendezésre kerülő Gilmore Girls Halloween-i Hasonmásverseny Luke kategóriájának legjobbjait közzé szokta tenni Instagram profilján, tavaly például egy édes kisbaba szülei igyekeztek kis Luke-ot varázsolni kisfiukból.Ha valakit foglalkoztatna Scott kávémárkájának forgalmazása, ezen az e-mail címen tud érdeklődni ezzel kapcsolatban. Még az ilyen jellegű felhívásoknál sem marad el az ikonikus kék sapka, emoji formában ott virít a mondat végén.


Gondoltam, bevágok nektek valami eredeti képet Scott saját Instagram profiljáról, amiben a Szívek Szállodájáról osztott meg emléket, de legutóbb épp ugyanazt a részt vágta ki a sorozatból, amit én.


Megosztotta viszont, hogy a sorozat 2000. október 5-én debütált, így már több, mint 23 éve. Vessünk egy pillantást szeretett Luke-unk arcára akkor és most. Scott Pattersont kedvelem, mert jó a kisugárzása, igazán jó hangulatot árasztanak az Instagram posztjai.


Köszönöm, hogy elolvastad a posztomat, ami a jövőben még bővülhet. Összességében azt gondolom, Scott remekül használja self-brandingre az általa formált Luke karakterének jellegzetességeit, amiket a fél világ imád évtizedek óta. Ha van véleményed a témáról, írd meg kommentben!🎃

10 megtekintés0 hozzászólás

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page