top of page

Köbli Viktória: A Szerelemkereső❤️

Frissítve: jan. 2.

Mikor elkezdtem olvasni A Szerelemkeresőt, nem tudtam volna meghatározni, hogy milyen korosztálynak és milyen személyiségtípussal rendelkező olvasóknak íródott ez a mű. A szerző úgy fogalmazott, ez egy „csajos regény“, valójában ennél jóval többről van szó.

Köbli Viktória: A Szerelemkereső

Réti Regi élete mindig is a Nagy Ő keresése körül forgott. A kérdés az, hogy miután rábukkan, vajon tényleg minden a helyére kerül? A rózsaszín álomélet csak egy karnyújtásnyira van… Ez a romantikus regény, dráma megérdemel egy külön posztot, mert az én könyvtáramban rendhagyó darabnak számít.


A valóság néha nyers, az egyetemi bulik mögött sokszor számtalan szenvedés húzódik meg, a kapcsolatok pedig viharosak lehetnek. A történetet abszolút két részre osztanám, az első pár száz oldalban a főszereplő egyetemi, kollégiumi életét követhetjük nyomon, míg a másodikban már egy érettebb nő keresi továbbra is az útját.


Regi jellemfejlődését és szerelmi útkeresését tehát 572 oldalon keresztül követhetjük, amíg naiv egyetemistából igazi nővé érik. Drámára lehet számítani. Alapvetően szeretem azokat a klisé történeteket, ahol már az elején lehet tudni, hogy ki lesz a Nagy Ő és a szokásos cselekményszál zajlik le, ahol szép lassan alakul a szerelem, majd a várva várt happy end előtt megjelenik valamilyen konfliktus, ami aztán megoldódik.


Na, ez a történet egyáltalán nem ilyen. Semmi hagyományos nincs benne, semmi sem olyan, mint az átlagos romantikus regényekben. Alapból a szereplők elnevezései olyanok, amikhez nem vagyunk hozzászokva (például: Nagy Ká, De Jó Ő Az!, stb.), de emellett a mellékszereplők életútjai is rendhagyó, talán szomorúnak nevezhető sorsokat mutatnak be.

A fentebbi képek számomra visszaadják azt a hangulatot, amit a könyv első pár száz oldala sugárzott. A kollégiumi élet, az egyetem, a bulik, az első szerelem, a barátnős élmények.


Ez a történet sok váratlan fordulatot tartalmaz, mégis olyan igazi. Mélyen érintett. Az elején a meggondolatlan, „minden mindegy“ hozzáállású lányok bulizós, másnapos, regenerálódós mindennapjait és szerelmi eseményeit követhetjük, a későbbiekben viszont a karrierközpontú, bizonyos helyzetekben reményt vesztett, más szempontból reménykedő felnőttek megrázó gondjai és megnyugtató örömpillanatai jelennek meg.


Alig vártam, hogy megtudjam a végkifejletet. Nagyon meglepett a befejezés. A könyv első részének stílusa, azok a történések, gondolatok, amik jellemezték, tőlem nagyon távol álltak, viszont biztos vagyok benne, hogy sokan tudnának vele azonosulni. Ezzel szemben a későbbi részeknél alig bírtam letenni a könyvet.


A következő képösszeállítás pedig a történet hátralevő részét foglalja össze. Szerintem érzékelhető a különbség.

Kiknek ajánlanám?

Olyan nőknek, akik tapasztaltak traumákat szerelmi életükben és nem értették a miértjét. Olyan nőknek, akiknek lételemük az igazi szerelem keresése, megtalálása.


Azoknak a lányoknak, akik rendesen átélték az egyetemi évek alatt a bulikat és tudják, milyen az, amikor a szobatársakkal össze kell dobni a piára ahhoz, hogy legyen mit fogyasztani aznap.


De ajánlom azoknak is, akik elegáns életstílust folytatva tartják magukat a nehézségek ellenére, akik kifele azt mutatják, hogy minden tiptop az életükben, de a szívük mélyén tudják, hogy az igazi boldogság még hiányzik és keresik azt.

 

A legjobb áron (5600 forint) a Kairosz Kiadó honlapjáról tudjátok megrendelni, de kapható minden nagyobb könyvesbolt-láncnál is.

24 megtekintés0 hozzászólás

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page