top of page

8 romantikus sorozat a Netflixen, amit mindenképpen látnod kell

Frissítve: 2023. okt. 24.

Habár mostanában a Disney+ felületén nézem a legtöbb sorozatot, mégis van néhány ikonikus kedvencem a Netflixen. Ezeknek egy része nagyon ismert, népszerű, de akad köztük olyan is, amit a baráti társaságomból senki sem ismer - persze ez nem jelenti azt, hogy Te sem.🎃


1. Szívek szállodája

A sorozat első epizódját 2000-ben sugározták, mégis akadnak olyanok, akik idén látják először. Vannak időt álló történetek, a Lorelai és Rory életét feldolgozó sorozat pedig abszolút annak mondható. Anya-lánya viszony, szerelmek, középiskola, egyetem, karrier... Minden van, aminek egy igazi csajos sorozatban lennie kell. De! A férfiszerepek által abszolút nem csak nőknek élvezetes, szuper időtöltés pároknak is Star’s Hollow mindennapjait követni. A magyar cím szerintem picit megtévesztő, az eredeti angol sokkal inkább fókuszál arra, ami a lényeg: a Gilmore lányokra.


2. Gossip Girl

Ez volt az első „komolyabb“ sorozat, amit még anno néztem. Általános iskolás voltam, mikor először láttam, majd gimisként és egyetemistaként is újranéztem. Először sok esetben durvának találtam, talán túl fiatal voltam ahhoz, hogy megértsem a mögöttes jelentéseket a történések mögött. Nagyon komplex sorozat, nem ajánlom azoknak, akik nem bírják a „párcseréket“ és a kicsit abszurd családi-szerelmi-baráti helyzeteket. De rengeteg vicces, érzelmes, magával ragadó és tanulságos pillanatot élhetünk át Blair Waldorf és Serena Van Der Woodsen életén át.


3. Megint 15

Na jó, tudnod kell, hogy én odavagyok az izgalmas időutazós sorozatokért, főleg, ha alapvetően pozitív történetről van szó. A Megint 15 sorozatban a főszereplő lány a valóságban harmincas, de az epizódok nagy részében 15 évesen szerepel.


Csavaros fordulatok, soha véget nem érő új helyzetek változtatják a múltat, ezáltal a jelent. Közben pedig nagyon megszeretjük Anitát és alig várjuk, hogy megtudjuk, ki lesz a Nagy Ő számára.


4. Emily Párizsban

Csillogás, tündöklés, marketing, Párizs. Az Emily Párizsban cím nagyon beszédes, mert egy Emily nevű huszonéves amerikai marketingesről szól, aki lehetőséget kap arra, hogy Párizsban folytassa karrierjét. A szokásos szerelmi kavalkádok és drámák közepette bepillantást nyerhetünk a párizsi atmosphère varázsába.


Számos olyan karakter szerepel az eddig három évados sorozatban, akikkel tudunk azonosulni, a szerelmi szálak pedig úgy csavarodnak, hogy sejtjük és reméljük, de nem tudjuk, mi lesz a vége.


Hamarosan érkezik az Emily Párizsban negyedik évad, amit már nagyon régóta várunk. Ennek során a hivatalos hírek szerint Emily Rómában lesz!


5. Nap, homok és életmentés

Nyár, barátságok, tinik. A Nap, homok és életmentés sorozatot és filmet is takar, persze teljes összefüggésben egymással. Ugyan a sorozat főleg a nyárimunka alatt összekovácsolódott baráti társaság izgalmas kalandjairól szól, mégis a romantikus sorozatok közé sorolom, mert végig érezhető a főszereplőn a szerelem - gondolom nem árulok el túl sokat (de azért SPOILER, ne olvass tovább!) ha azt mondom, a szerelem a végére beteljesedik.


De alapvetően a lényeg az összetartás, a jó győzelmeskedése a rossz felett és a kitartás. Tanulságos, aranyos sorozat, főként tizenéveseknek ajánlom, de huszonévesen is abszolút nézhető.


6. Éjfél a Pera Palace Hotelben

Hú, nem is tudom, hol kezdjem. Azt már tudod, hogy szeretem az időutazós sorozatokat - az Éjfél a Pera Palace Hotelben pedig tipikusan az időutazás köré épülő drámát dolgoz fel, amely olykor vicces, de alapjáraton rengeteg érzelemmel teli komplex emberi kapcsolatokat mutat be.


Szenvedélyből és izgalomból nincs hiány. A cselekmény néha zavaros, nagyon oda kell figyelni, de a szerelmi szál annyira intenzív, annyira szeretném, hogy kiderüljön, hogy mi lesz, hogy csak egyet kérhetek: Jöjjön mielőbb a következő évad!!!


7. Én még sosem...

Indiai sorozat, ami Davy életét mutatja be a középiskola alatt. A főszereplő gyásza meghatározó része a sorozatnak, emelett a meggondolatlanság, zavarosottság, kamaszkor jellemzi leginkább. A szerelmi szál az eddig megjelent eddigi utolsó évad végére lezártnak látszik, mégis úgy lett vége, hogy számíthatunk folytatásra.


8. Puszi: Kitty

A fiúknak, akiket valaha szerettem filmekben mellékszerepet jászó Kitty életéről készült spin-off sorozat összességében tetszett. Izgalmas amiatt, hogy Dél-Koreában játszódik az első évad 99 százaléka, illetve a történet különleges, talán túlzottan is. Annyira túl bonyolódnak a szerelmi szálak, hogy a végére már te is megkérdőjelezed aktuális helyedet az életben.


 

Ez a 8 netflixes sorozat a kedvencem, habár mint tudjuk, a Szívek szállodája és a Gossip Girl már bőven a Netflix térnyerése előtt népszerűek voltak. Kíváncsi lennék, Te mivel egészítenéd ki a listát, vagy melyiket vennéd le róla?


797 megtekintés0 hozzászólás

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page